Köttfärs med ärtor och paprika
(Mangcher keema)

 

Ingredienser (4 personer)

350 g nöt- eller lammfärs
100 g hackad eller skivad lök

100 g hackade tomater

1 msk ingefära- och vitlökspasta

½-1 tsk chilipulver

1 krm gurkmeja

½ tsk kumminfrön

½ tsk garam masala

1 tsk salt

125 g färska eller frysta gröna ärtor

1 grön chilifrukt

2 msk hackade korianderblad eller hackad salladslök

 

Gör så här:

  1. Lägg köttfärsen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med lök, tomater, ingefära- och vitlökspasta, chilipulver, gurkmeja, kumminfrön, garam masala och salt.
  2. Blanda alla ingredienserna, lägg på locket och låt sjuda i 25-30 minuter på låg värme.
    Rör om då och då så att maten inte bränner vid.
  3. Ta av locket och koka på hög värme tills vätskan har kokat bort.
  4. Tillsätt ärtorna och den gröna chilifrukten.
    Lägg på locket och låt sjuda i ytterligare 5-7 minuter.
  5. Tillsätt hälften av korianderbladen eller salladslöken och låt fräsa i ytterligare 2-3 minuter.

 

Garnera med resten av korianderbladen eller salladslöken.

 

Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.

 

L-2011-02-16