Kyckling med tomater
(Murgi vuna)
Ingredienser (4
personer)
450 g kycklingbröst
225 g hackade tomater
½ tsk chilipulver
2 hackade salladslökar
2 hackade gröna chilifrukter
1 tsk salt
2 msk olja
1 tsk kumminfrön
2 tsk färskriven ingefära
3-4 pressade eller rivna vitlöksklyftor
3 msk hackade korianderblad
Garnering
Korianderblad
Gör så här:
- Tvätta och bena ur kycklingen.
Skär den i 2½ cm stora tärningar.
- Lägg kycklingen i en mellanstor tjockbottnad kastrull.
Lägg på locket och låt den sjuda i sin egen köttsaft, på låg värme, i 10
minuter.
Rör om då och då.
- Tillsätt tomaterna, chilipulvret, salladslöken, de gröna chilifrukterna
och saltet.
Låt sjuda utan lock på medelvärme i 15-20 minuter, eller tills nästan all
vätska har dunstat bort.
- Hetta upp oljan i en liten stekpanna och fräs kumminfröna.
Tillsätt ingefäran och vitlöken när kumminfröna börjar bli rosa och fräs i
ytterligare en minut.
- Tillsätt kryddblandningen och nästan alla korianderblad till
kycklingen.
Blanda väl och låt sjuda i 5-7 minuter.
Garnera med resten av
korianderbladen alldeles innan serveringen.
Servera med grönsaker, sallad
och ris eller Naan-bröd.
Skapad 2011-02-17 L