Kycklinggryta korma
(Chicken korma)

 

Ingredienser (6 personer)

1 kg kycklingfilé
1 dl olja
2 hackad gul lök
6 hel kardemumma
4 bitar av hel kanel
salt efter smak (ca 2 tsk)

1 msk färskriven ingefära

2 klyftor riven eller pressad vitlök
1 msk koriander (mald)
1 tsk spiskummin
½ dl vatten

8 msk turkisk yoghurt (eller liknande krämig yoghurt)
5 msk kormapasta
2 msk sweet mango chutney

 

Gör så här:

  1. Skär köttet i grytbitar (2 ½ cm), skölj och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Värm upp oljan i en mellanstor kastrull på mellanvärme
    (t ex 3 av 6).
  3. Tillsätt gul lök, kardemumma, kanel och salt.
    Fräs under omröring tills löken mjuknar och kryddorna börjar dofta, ca 4 minuter.
  4. Tillsätt ingefära, vitlök, koriander, spiskummin och vatten.
    Fräs under omröring i ca 5 minuter tills kryddorna doftar.
    Rör hela tiden så att kryddblandningen inte fastnar.
  5. Tillsätt yoghurt, kormapasta och chutney.
    Koka upp och fräs allt under omrörning i ca 5 minuter.
  6. Tillsätt kycklingen och fräs under omröring i tills det börjar koka.
  7. Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 minuter.
    Såsen får inte koka bort.

 

Serveras med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.

 

Uppdaterad 2011-02-16 A