Mild kycklinggryta

(Murgi korma)

 

Ingredienser (4 personer)

450 g kycklingbröst

1 tsk chilipulver

1 tsk mald koriander

½ tsk garam masala

1 tsk salt

1 msk ingefära- och vitlökspasta

4 msk hett vatten

2 msk olja

100 g hackad lök

3-4 hela kardemummafrön, skårade eller lätt stötta

½ tsk kumminfrön

2 msk naturell yoghurt

Garnering

Färsk mynta eller hackad gräslök

 

Gör så här:

  1. Skölj kycklingen och bena ur den.
    Skär den i 2½ cm stora tärningar.
  2. Häll chilipulvret, den malda koriandern, garam masalan, saltet och ingefära- och vitlökspastan i en liten skål.
    Tillsätt 4 matskedar hett vatten och blanda väl.
    Ställ kryddpastan åt sidan.
  3. Hetta upp oljan i en mellanstor tjockbottnad kastrull.
    Tillsätt löken, kardemumman och kumminfröna och fräs dem på låg värme tills löken är gyllenbrun.
  4. Tillsätt kryddpastan och rör om.
    Låt fräsa på låg värme tills kryddpastan (ca 2-3 minuter).
    Häll i lite vatten om det behövs.
  5. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Rör i yoghurten.
    Låt sjuda med locket på i 10 minuter.
    Kycklingen ger ifrån sig köttsaft när den sjuder, men om man inte tycker att det räcker utan vill ha en tunnare sås kan man tillsätta vatten.
    Låt sedan kycklingen sjuda i 25-30 minuter.

 

Garnera med mynta eller gräslök.

 

Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.

 

Skapad 2011-02-17 L