Potatisbiffar
(Alurchoops)

 

Ingredienser (4 personer)

Potatisbiffar

400 g potatis
2 tsk korianderfrön

1 tsk kumminfrön

1 krm chilipulver

2 gröna finhackade chilifrukter

3 msk hackade korianderblad

salt efter smak

Fyllning

1 msk pressad citron

1 msk hackad färsk mynta eller osötad mintsås

½ tsk salt

1 liten finhackad gul lök

Panering och stekning

1 ägg och 2 tsk olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka dem tills de är klara.
  2. Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen:
    pressad citron, myntablad eller mintsås, salt och lök.
    Ställ åt sidan.
  3. Mosa potatisen lätt så att den är lite klumpig.
    Tillsätt koriander, kummin, chilipulver, gröna chilifrukter koriander och salt.
    Blanda örterna, kryddorna och potatisen väl.
  4. Dela upp potatismoset i 8 lika stora portioner.
    Fukta händerna, ta en portion potatis och forma en liten bulle.
    Gör en liten fördjupning i varje bulle och fyll den med lite mynta- och lökblandning.
    Täpp till öppningen och platta försiktigt ut bullen till en biff.
  5. Vispa upp ägget och krydda det lätt alldeles innan biffarna ska stekas.
  6. Hetta upp en stor teflonpanna (eller annan panna som maten inte fastnar i) och häll i hälften av oljan.
    Vänta tills pannan är uppvärmd.
    Doppa sedan potatisbiffarna i det uppvispade ägget och stek dem.
    Lägg i 4 biffar åt gången och låt dem fräsa i 1 minut, vänd på dem och stek andra sidan tills de är knapriga och guldgula.

 

Servera med Tamarindsås.

 

Biffarna går bra att frysa och sedan värmas upp i ugn eller mikrovågsugn.

 

Uppdaterad 2011-02-16 L