Tandoorikyckling

(Chicken tandoori)

 

Ingredienser (4 personer)

1 kg kyckling (hel eller file)
4 msk tandooripasta
2 ½ dl filmjölk eller yoghurt
1 pressad citron
1 ½ dl olja
10 droppar rosvatten

salt efter smak

1 skiva smör per kycklingbit

 

Gör så här:

  1. Dela den hela kycklingen i 7-8 bitar, skölj kycklingköttet och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda tandoripastan med filmjölk (eller yoghurt), citronsaft, olja och rosvatten i en bunke. Salta efter smak.
  3. Låt kycklingen marineras i minst 40 minuter.
  4. Sätt ungen på 200°C (över- och undervärme).
  5. Lägg kycklingbitarna i en lagom stor ugnsfast form (de får inte ligga på varandra) och fördela resten av marinaden jämt över bitarna.
  6. Skiva smör med osthyvel och lägg en skiva på varje kycklingbit.
  7. Ställ in formen i ugnen.
  8. När kycklingbitarna blivit gyllenbruna vänds de för att bryna andra sidan också.

 

Serveras med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.

 

Uppdaterad 2011-02-16 A