Fisk med grönsaker

(Maser curry shabjir)

 

Ingredienser (4 personer)

450 g fisk, fryst eller färsk kolja eller torsk

100 g rosenbönor

2 msk olja

½ tsk senapsfrön

½ tsk kumminfrön

1 krm frön av bockhornsklöver

1 tsk färskriven ingefära

100 g blomkål, i bitar

75 g tomater

½ tsk chilipulver

1 krm gurkmeja

1 krm garam masala

½ tsk salt

3-4 pressade vitlöksklyftor

2 tsk pressad citron

1 hackad grön chilifrukt

2 msk korianderblad

Garnering

Korianderblad

 

Gör så här:

  1. Skölj fisken och klappa den torr. Skär den i 2½ cm stora bitar.
  2. Snoppa bönorna och skär dem i 1 cm långa bitar.
  3. Hetta upp oljan i en mellanstor tjockbottnad kastrull och tillsätt senaps- och kumminfröna samt bockhornsklövern.
    Bräsera under omrörning tills fröna börjar fräsa.
  4. Tillsätt ingefäran och fräs i en minut.
    Tillsätt bönorna, blomkålen samt tomaterna och blanda väl.
    Bräsera i ett par minuter.
  5. Tillsätt chilipulver, gurkmeja, garam masala och salt.
    Fräs på låg värme, under omrörning, i 10-12 minuter.
  6. Gör en fördjupning i grönsakerna och lägg ner fisken försiktigt.
    Tillsätt vitlöken, den pressade citronen, den gröna chilifrukten och hälften av korianderbladen. Täck med grönsaker.
    Låt sjuda, med locket på, i 15-20 minuter. Rör om försiktigt.
  7. Tillsätt resten av koriandern, skaka pannan och låt den stå i ett par minuter före servering.

 

Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.

 

Skapad 2011-02-17 L