Fisk med grönsaker
(Maser curry shabjir)
Ingredienser (4 personer)
450 g fisk, fryst eller färsk kolja eller torsk
100 g rosenbönor
2 msk olja
½ tsk senapsfrön
½ tsk kumminfrön
1 krm frön av bockhornsklöver
1 tsk färskriven ingefära
100 g blomkål, i bitar
75 g tomater
½ tsk chilipulver
1 krm gurkmeja
1 krm garam masala
½ tsk salt
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk pressad citron
1 hackad grön chilifrukt
2 msk korianderblad
Garnering
Korianderblad
Gör så här:
- Skölj fisken och klappa den torr. Skär den i 2½ cm stora bitar.
- Snoppa bönorna och skär dem i 1 cm långa bitar.
- Hetta upp oljan i en mellanstor tjockbottnad kastrull och tillsätt senaps- och kumminfröna samt bockhornsklövern.
Bräsera under omrörning tills fröna börjar fräsa.
- Tillsätt ingefäran och fräs i en minut.
Tillsätt bönorna, blomkålen samt tomaterna och blanda väl.
Bräsera i ett par minuter.
- Tillsätt chilipulver, gurkmeja, garam masala och salt.
Fräs på låg värme, under omrörning, i 10-12 minuter.
- Gör en fördjupning i grönsakerna och lägg ner fisken försiktigt.
Tillsätt vitlöken, den pressade citronen, den gröna chilifrukten och hälften av korianderbladen. Täck med grönsaker.
Låt sjuda, med locket på, i 15-20 minuter. Rör om försiktigt.
- Tillsätt resten av koriandern, skaka pannan och låt den stå i ett par minuter före servering.
Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.
Skapad 2011-02-17 L