Fiskgryta med Lax
(Macher bhuna)
Ingredienser (3 personer)
6 laxkotletter
1 ½ tsk gurkmeja
salt efter smak
1 ½ dl olja
1 stor hackad gul lök
4 klyftor finriven (eller pressad) vitlök
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
2 tomater i klyftor
2 ½ dl vatten
2 msk hackade färska korianderblad
Gör så här:
- Skölj fisken och ta
bort fjällen, låt rinna av i ett durkslag.
- Krydda fisken med ½
tsk gurkmeja och lite salt.
- Häll ½ dl olja i en
stekpanna och bryn fisken på båda sidor.
- Häll resten av oljan
i en kastrull eller djup stekpanna, sätt plattans värme på 4 av 6.
- När oljan blivit
varm tillsätts gul lök.
- När löken mjuknat
tillsätts vitlök, gurkmeja, kummin, chili och salt.
Rör i grytan några minuter.
- När kryddorna börjar
dofta tillsätts tomatklyftorna.
Rör tills tomaterna mjuknat och lägg i fisken. Tillsätt vattnet.
- När 1/3 av vattnet
kokat bort, tillsätts de färska korianderbladen.
Lägg på ett lock. Sänk värmen till 2:an. Låt grytan puttra ca 5-6 min.
Serveras med grönsaker, sallad och ris.
Uppdaterad 2011-02-16 A