Fiskgryta med Lax
(Macher bhuna)

 

Ingredienser (3 personer)

6 laxkotletter
1 ½ tsk gurkmeja

salt efter smak

1 ½ dl olja
1 stor hackad gul lök
4 klyftor finriven (eller pressad) vitlök
2 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

2 tomater i klyftor
2 ½ dl vatten
2 msk hackade färska korianderblad

 

Gör så här:

  1. Skölj fisken och ta bort fjällen, låt rinna av i ett durkslag.
  2. Krydda fisken med ½ tsk gurkmeja och lite salt.
  3. Häll ½ dl olja i en stekpanna och bryn fisken på båda sidor.
  4. Häll resten av oljan i en kastrull eller djup stekpanna, sätt plattans värme på 4 av 6.
  5. När oljan blivit varm tillsätts gul lök.
  6. När löken mjuknat tillsätts vitlök, gurkmeja, kummin, chili och salt.
    Rör i grytan några minuter.
  7. När kryddorna börjar dofta tillsätts tomatklyftorna.
    Rör tills tomaterna mjuknat och lägg i fisken. Tillsätt vattnet.
  8. När 1/3 av vattnet kokat bort, tillsätts de färska korianderbladen.
    Lägg på ett lock. Sänk värmen till 2:an. Låt grytan puttra ca 5-6 min.

 

Serveras med grönsaker, sallad och ris.

 

Uppdaterad 2011-02-16 A