Grönsaksgryta
(Labra)
Ingredienser (6 personer)
1 aubergine
1 zucchini
3 morötter
3 potatis
1 blomkål
1 dl olja
1 ½ tsk patchforong (grönsakskrydda)
1 hackad gul lök
1 klyfta hackad vitlök
1 tsk gurkmeja
salt efter smak
2 hel grön chili
Använd minst 4 sorter av årstidens grönsaker men helst inte fler än 6-7 sorter så att det inte blir en smakkollision. Se ingredienslistan nedan som ett exempel. Andra grönsaker som kan användas är t ex: kålrot, kålrabbi, skärbönor, pumpa, paprika, tomat, spenat, sötpotatis, broccoli, grönkål, kinakål, gurka, grönsallad, jordärtskocka, kronärtskocka, sparris, brytbönor, sockerärtor, gröna ärtor, mm.
Gör så här:
Servera med grönsaker, sallad och stekt bröd (parata), naan-bröd eller ris.
Uppdaterad 2011-02-16 A