Köttfärs med ärtor och paprika
(Mangcher keema)
Ingredienser (4 personer)
350 g nöt- eller lammfärs
100 g hackad eller skivad lök
100 g hackade tomater
1 msk ingefära- och vitlökspasta
½-1 tsk chilipulver
1 krm gurkmeja
½ tsk kumminfrön
½ tsk garam masala
1 tsk salt
125 g färska eller frysta gröna ärtor
1 grön chilifrukt
2 msk hackade korianderblad eller hackad salladslök
Gör så här:
- Lägg köttfärsen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med lök, tomater, ingefära- och vitlökspasta, chilipulver, gurkmeja, kumminfrön, garam masala och salt.
- Blanda alla ingredienserna, lägg på locket och låt sjuda i 25-30 minuter på låg värme.
Rör om då och då så att maten inte bränner vid.
- Ta av locket och koka på hög värme tills vätskan har kokat bort.
- Tillsätt ärtorna och den gröna chilifrukten.
Lägg på locket och låt sjuda i ytterligare 5-7 minuter.
- Tillsätt hälften av korianderbladen eller salladslöken och låt fräsa i ytterligare 2-3 minuter.
Garnera med resten av korianderbladen eller salladslöken.
Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.
L-2011-02-16