Kyckling med tomater

(Murgi vuna)

 

Ingredienser (4 personer)

450 g kycklingbröst

225 g hackade tomater

½ tsk chilipulver

2 hackade salladslökar

2 hackade gröna chilifrukter

1 tsk salt

2 msk olja

1 tsk kumminfrön

2 tsk färskriven ingefära

3-4 pressade eller rivna vitlöksklyftor

3 msk hackade korianderblad

Garnering

Korianderblad

 

Gör så här:

  1. Tvätta och bena ur kycklingen.
    Skär den i 2½ cm stora tärningar.
  2. Lägg kycklingen i en mellanstor tjockbottnad kastrull.
    Lägg på locket och låt den sjuda i sin egen köttsaft, på låg värme, i 10 minuter.
    Rör om då och då.
  3. Tillsätt tomaterna, chilipulvret, salladslöken, de gröna chilifrukterna och saltet.
    Låt sjuda utan lock på medelvärme i 15-20 minuter, eller tills nästan all vätska har dunstat bort.
  4. Hetta upp oljan i en liten stekpanna och fräs kumminfröna.
    Tillsätt ingefäran och vitlöken när kumminfröna börjar bli rosa och fräs i ytterligare en minut.
  5. Tillsätt kryddblandningen och nästan alla korianderblad till kycklingen.
    Blanda väl och låt sjuda i 5-7 minuter.

 

Garnera med resten av korianderbladen alldeles innan serveringen.

 

Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.

 

Skapad 2011-02-17 L