Kycklinggryta korma
(Chicken korma)
Ingredienser (6 personer)
1 kg kycklingfilé
1 dl olja
2 hackad gul lök
6 hel kardemumma
4 bitar av hel kanel
salt efter smak (ca 2 tsk)
1 msk färskriven ingefära
2 klyftor riven eller pressad vitlök
1 msk koriander (mald)
1 tsk spiskummin
½ dl vatten
8 msk turkisk yoghurt (eller liknande krämig yoghurt)
5 msk kormapasta
2 msk sweet mango chutney
Gör så här:
- Skär köttet i grytbitar (2 ½ cm), skölj och låt rinna av i ett durkslag.
- Värm upp oljan i en mellanstor kastrull på mellanvärme
(t ex 3 av 6).
- Tillsätt gul lök, kardemumma, kanel och salt.
Fräs under omröring tills löken mjuknar och kryddorna börjar dofta, ca 4 minuter.
- Tillsätt ingefära, vitlök, koriander, spiskummin och vatten.
Fräs under omröring i ca 5 minuter tills kryddorna doftar.
Rör hela tiden så att kryddblandningen inte fastnar.
- Tillsätt yoghurt, kormapasta och chutney.
Koka upp och fräs allt under omrörning i ca 5 minuter.
- Tillsätt kycklingen och fräs under omröring i tills det börjar koka.
- Sänk värmen och låt sjuda i 20-25 minuter.
Såsen får inte koka bort.
Serveras med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.
Uppdaterad 2011-02-16 A