Mild kycklinggryta
(Murgi korma)
Ingredienser (4 personer)
450 g kycklingbröst
1 tsk chilipulver
1 tsk mald koriander
½ tsk garam masala
1 tsk salt
1 msk ingefära- och vitlökspasta
4 msk hett vatten
2 msk olja
100 g hackad lök
3-4 hela kardemummafrön, skårade eller lätt stötta
½ tsk kumminfrön
2 msk naturell yoghurt
Garnering
Färsk mynta eller hackad gräslök
Gör så här:
- Skölj kycklingen och bena ur den.
Skär den i 2½ cm stora tärningar.
- Häll chilipulvret, den malda koriandern, garam masalan, saltet och ingefära- och vitlökspastan i en liten skål.
Tillsätt 4 matskedar hett vatten och blanda väl.
Ställ kryddpastan åt sidan.
- Hetta upp oljan i en mellanstor tjockbottnad kastrull.
Tillsätt löken, kardemumman och kumminfröna och fräs dem på låg värme tills löken är gyllenbrun.
- Tillsätt kryddpastan och rör om.
Låt fräsa på låg värme tills kryddpastan (ca 2-3 minuter).
Häll i lite vatten om det behövs.
- Tillsätt kycklingen och blanda väl. Rör i yoghurten.
Låt sjuda med locket på i 10 minuter.
Kycklingen ger ifrån sig köttsaft när den sjuder, men om man inte tycker att det räcker utan vill ha en tunnare sås kan man tillsätta vatten.
Låt sedan kycklingen sjuda i 25-30 minuter.
Garnera med mynta eller gräslök.
Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.
Skapad 2011-02-17 L