Stekt bröd
(Parata)

 

Ingredienser (6 personer)

5 dl Vetemjöl
1 dl vatten
3 dl olja
2 tsk salt

olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet i en kastrull.
  2. Lägg mjölet och saltet i en bunke.
    Häll i oljan och det kokta vattnet.
  3. Blanda degen väl och dela den sedan i mindre delar (ca 1 dl mått).
  4. Platta ut varje del (ca 12-15 cm Ø).
    Pensla ut olja på varje del och pudra mjöl över.
  5. Dela (skär) varje bit från mitten och ut till kanten.
    Rulla ihop varje degbit till en strut.
    Platta ut struten mot bakbordet (spetsen upp) till en hands storlek.
  6. Kavla ut varje del något mindre än stekpannans storlek.
  7. Häll i olja i stekpannan och sätt den på högsta värme.
  8. Stek varje bröd i pannan tills de fått färg på båda sidor.

 

Serveras med omelett, grönsaksgryta (labra) eller någon slags köttgryta.

 

Uppdaterad 2011-02-16 A