Stekt bröd
(Parata)
Ingredienser (6 personer)
5 dl Vetemjöl
1 dl vatten
3 dl olja
2 tsk salt
olja till stekning
Gör så här:
- Koka upp vattnet i en kastrull.
- Lägg mjölet och saltet i en bunke.
Häll i oljan och det kokta vattnet.
- Blanda degen väl och dela den sedan i mindre delar (ca 1 dl mått).
- Platta ut varje del (ca 12-15 cm Ø).
Pensla ut olja på varje del och pudra mjöl över.
- Dela (skär) varje bit från mitten och ut till kanten.
Rulla ihop varje degbit till en strut.
Platta ut struten mot bakbordet (spetsen upp) till en hands storlek.
- Kavla ut varje del något mindre än stekpannans storlek.
- Häll i olja i stekpannan och sätt den på högsta värme.
- Stek varje bröd i pannan tills de fått färg på båda sidor.
Serveras med omelett, grönsaksgryta (labra) eller någon slags köttgryta.
Uppdaterad 2011-02-16 A