Potatisbiffar
(Alurchoops)
Ingredienser (4 personer)
Potatisbiffar
400 g potatis
2 tsk korianderfrön
1 tsk kumminfrön
1 krm chilipulver
2 gröna finhackade chilifrukter
3 msk hackade korianderblad
salt efter smak
Fyllning
1 msk pressad citron
1 msk hackad färsk mynta eller osötad mintsås
½ tsk salt
1 liten finhackad gul lök
Panering och stekning
1 ägg och 2 tsk olja till stekning
Gör så här:
- Skala potatisen och skär den i bitar. Koka dem tills de är klara.
- Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen:
pressad citron, myntablad eller mintsås, salt och lök.
Ställ åt sidan.
- Mosa potatisen lätt så att den är lite klumpig.
Tillsätt koriander, kummin, chilipulver, gröna chilifrukter koriander och salt.
Blanda örterna, kryddorna och potatisen väl.
- Dela upp potatismoset i 8 lika stora portioner.
Fukta händerna, ta en portion potatis och forma en liten bulle.
Gör en liten fördjupning i varje bulle och fyll den med lite mynta- och lökblandning.
Täpp till öppningen och platta försiktigt ut bullen till en biff.
- Vispa upp ägget och krydda det lätt alldeles innan biffarna ska stekas.
- Hetta upp en stor teflonpanna (eller annan panna som maten inte fastnar i) och häll i hälften av oljan.
Vänta tills pannan är uppvärmd.
Doppa sedan potatisbiffarna i det uppvispade ägget och stek dem.
Lägg i 4 biffar åt gången och låt dem fräsa i 1 minut, vänd på dem och stek andra sidan tills de är knapriga och guldgula.
Servera med Tamarindsås.
Biffarna går bra att frysa och sedan värmas upp i ugn eller mikrovågsugn.
Uppdaterad 2011-02-16 L