Räkgryta med grönsaker

(Cingri curry)

 

Ingredienser (4 personer)

285 g färska eller frysta räkor

75 g färska eller frysta haricots verts

2 msk olja

50 g fin hackad lök

1 tsk färskriven ingefära

½ tsk chilipulver

1 krm gurkmeja

1 krm garam masala

1 tsk salt

50 g hackade tomater

75 g hackad röd paprika

75 g champinjoner

3-4 hackade vitlöksklyftor

1-2 hackade gröna chilifrukter

½ tsk socker

1 msk naturell yoghurt

2 msk hackade korianderblad

 

Gör så här:

  1. Skölj räkorna om de är färska och klappa dem torra.
    Skölj haricots vertsen om de är färska.
    Skär dem i små bitar.
  2. Hetta upp oljan i en mellanstor tjockbottnad kastrull.
    Fräs löken tills den är genomskinlig.
    Tillsätt ingefäran, chilipulvret, gurkmejan, garam masalan och saltet.
    Fräs under omrörning i ett par sekunder.
  3. Tillsätt tomat, röd paprika och svamp.
    Bräsera under omrörning i 5-7 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt räkor, vitlök, chilifrukter, socker och yoghurt.
    Blanda väl och fräs på medelvärme i 7-8 minuter.
  5. Tillsätt korianderbladen och låt sjuda i ytterligare ett par minuter.

 

Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.

 

Skapad 2011-02-16 L