Räkor med broccoli eller spenat
(Chingri saag)
Ingredienser (4 personer)
285 g färska eller frysta räkor
450g broccoli eller färsk spenat
2 tsk ingefära- och vitlökspasta
1 nypa salt
1 dl vatten
2 msk olja
50 g finhackad lök
1 krm kumminfrön
2 finhackade vitlöksklyftor
½ tsk chilipulver
1 krm gurkmeja
½ tsk garam masala
¾ tsk salt
1 msk naturell yoghurt
50 g hackad tomat
Gör så här:
- Skölj räkorna om de är färska och klappa dem torra.
Skölj och hacka broccolin eller spenaten.
- Lägg broccolin eller spenaten i en medelstor kastrull och tillsätt ingefära- och vitlökspastan, en nypa salt och 1 dl vatten.
Låt sjuda utan lock på låg värme tills broccolin eller spenaten är färdig och nästan all vätska har dunstat. Ställ åt sidan.
- Hetta upp oljan i en annan medelstor tjockbottnad kastrull.
Fräs löken och kumminfröna tills löken är blekt guldgul.
- Tillsätt vitlöken och fräs i 30 sekunder.
Tillsätt chilipulvret, gurkmejan, garam masalan och saltet.
Fräs blandningen i ytterligare en minut under omrörning.
Håll i en matsked vatten då och då om det behövs så att inte kryddorna bränner vid.
- Tillsätt räkorna och yoghurten.
Fräs under omrörning i 30 sekunder.
- Rör i tomaten och fräs på låg värme i 2-3 minuter.
Tillsätt broccolin/spenaten och fräs på mellanvärme i ytterligare 8-10 minuter.
Servera med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.
Skapad 2011-02-17 L