Rostad kyckling i ugn
(Chicken rost)
Ingredienser (4 personer)
2 kg kyckling (hel kyckling delas i 4-5 delar)
2 dl filmjölk eller yoghurt
2 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderpulver
½ tsk muskotblomma
½ tsk muskotnöt
salt efter smak
½ dl olja
1 skiva smör per kycklingbit
Gör så här:
- Sätt ugnen på över och undervärme med 225°C.
- Skölj kycklingen och låt rinna av i durkslag.
- Blanda kycklingbitarna i en bunke med filmjölken.
- Mixa gul lök, vitlök och ingefära i matberedaren till smet.
- Lägg smeten i en liten bunke och blanda väl med spiskummin, koriander, muskotblomma, muskotnöt, salt och olja.
- Häll kryddblandningen över kycklingen, blanda väl och låt kycklingen marineras i minst 10 minuter.
- Lägg upp kycklingbitarna i en ugnsfast form och fördela kryddsmeten jämt över bitarna.
- Skiva smör med osthyvel och lägg en skiva på varje kycklingbit.
- Ställ in formen i mitten i ugnen.
- När kycklingen blivit brun vänds bitarna för att ge andra sidan färg (tid i ugn ca 40 min totalt).
Servera med Grönsaker, sallad och ris (gärna pilaffris).
Uppdaterad 2011-02-16 A