Rostad kyckling i ugn
(Chicken rost)

 

Ingredienser (4 personer)

2 kg kyckling (hel kyckling delas i 4-5 delar)
2 dl filmjölk eller yoghurt
2 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk färsk ingefära

1 tsk spiskummin
1 tsk korianderpulver
½ tsk muskotblomma
½ tsk muskotnöt
salt efter smak

½ dl olja

1 skiva smör per kycklingbit

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på över och undervärme med 225°C.
  2. Skölj kycklingen och låt rinna av i durkslag.
  3. Blanda kycklingbitarna i en bunke med filmjölken.
  4. Mixa gul lök, vitlök och ingefära i matberedaren till smet.
  5. Lägg smeten i en liten bunke och blanda väl med spiskummin, koriander, muskotblomma, muskotnöt, salt och olja.
  6. Häll kryddblandningen över kycklingen, blanda väl och låt kycklingen marineras i minst 10 minuter.
  7. Lägg upp kycklingbitarna i en ugnsfast form och fördela kryddsmeten jämt över bitarna.
  8. Skiva smör med osthyvel och lägg en skiva på varje kycklingbit.
  9. Ställ in formen i mitten i ugnen.
  10. När kycklingen blivit brun vänds bitarna för att ge andra sidan färg (tid i ugn ca 40 min totalt).

 

Servera med Grönsaker, sallad och ris (gärna pilaffris).

 

Uppdaterad 2011-02-16 A