Snabblagad knaprig bhujia

(Sobjir torkary)

(Bhujia = torr grönsakscurry)

 

Ingredienser (4 personer)

100 g blomkål

100 g haricots verts

100 g röd och grön paprika

100 g morötter

3 msk olja

3-4 torkade chilifrukter, i bitar

1 tsk kumminfrön

1 krm gurkmeja

½ tsk salt

100 g hackade tomater

2 tsk färskriven ingefära

3-4 stora hackade eller pressade vitlöksklyftor

1 hackad grön chilifrukt

2-3 msk hackade korianderblad

 

Gör så här:

  1. Skär blomkålen i små bitar.
    Snoppa haricots vertsen och skär varje böna i 3-4 bitar.
    Skär paprikorna i små fyrkantiga bitar.
    Skrubba morötterna och skär dem i tärningar.
  2. Hetta upp oljan i en medelstor tjockbottnad kastrull.
    Lägg i kumminfröna samt de torkade chilifrukterna och krossa dem i pannan.
    Bräsera kryddorna tills de börjar fräsa.
  3. Tillsätt gurkmejan och saltet, rör om och tillsätt grönsakerna.
    Blanda väl och låt sjuda i 2 minuter.
  4. Tillsätt ingefäran, vitlöken samt de gröna chilifrukterna och blanda väl.
    Sänk värmen, lägg på ett tättslutande lock och låt grönsakerna ångkoka i 12-15 minuter.
  5. Tillsätt korianderbladen sist och servera.

 

Servera med sallad och ris eller Naan-bröd.

 

Skapad 2011-02-17 L