Snabblagad knaprig bhujia
(Sobjir torkary)
(Bhujia = torr grönsakscurry)
Ingredienser (4
personer)
100 g blomkål
100 g haricots verts
100 g röd och grön paprika
100 g morötter
3 msk olja
3-4 torkade chilifrukter, i bitar
1 tsk kumminfrön
1 krm gurkmeja
½ tsk salt
100 g hackade tomater
2 tsk färskriven ingefära
3-4 stora hackade eller pressade vitlöksklyftor
1 hackad grön chilifrukt
2-3 msk hackade korianderblad
Gör så här:
- Skär blomkålen i små bitar.
Snoppa haricots vertsen och skär varje böna i 3-4 bitar.
Skär paprikorna i små fyrkantiga bitar.
Skrubba morötterna och skär dem i tärningar.
- Hetta upp oljan i en medelstor tjockbottnad kastrull.
Lägg i kumminfröna samt de torkade chilifrukterna och krossa dem i pannan.
Bräsera kryddorna tills de börjar fräsa.
- Tillsätt gurkmejan och saltet, rör om och tillsätt grönsakerna.
Blanda väl och låt sjuda i 2 minuter.
- Tillsätt ingefäran, vitlöken samt de gröna chilifrukterna och blanda
väl.
Sänk värmen, lägg på ett tättslutande lock och låt grönsakerna ångkoka i
12-15 minuter.
- Tillsätt korianderbladen sist och servera.
Servera med sallad och ris
eller Naan-bröd.
Skapad 2011-02-17 L