Tandoorikyckling
(Chicken tandoori)
Ingredienser (4 personer)
1 kg kyckling (hel eller file)
4 msk tandooripasta
2 ½ dl filmjölk eller yoghurt
1 pressad citron
1 ½ dl olja
10 droppar rosvatten
salt efter smak
1 skiva smör per kycklingbit
Gör så här:
- Dela den hela kycklingen i 7-8 bitar, skölj kycklingköttet och låt rinna av i ett durkslag.
- Blanda tandoripastan med filmjölk (eller yoghurt), citronsaft, olja och rosvatten i en bunke. Salta efter smak.
- Låt kycklingen marineras i minst 40 minuter.
- Sätt ungen på 200°C (över- och undervärme).
- Lägg kycklingbitarna i en lagom stor ugnsfast form (de får inte ligga på varandra) och fördela resten av marinaden jämt över bitarna.
- Skiva smör med osthyvel och lägg en skiva på varje kycklingbit.
- Ställ in formen i ugnen.
- När kycklingbitarna blivit gyllenbruna vänds de för att bryna andra sidan också.
Serveras med grönsaker, sallad och ris eller Naan-bröd.
Uppdaterad 2011-02-16 A