Köttfärslimpa med tamarindsås
(Mangcher keema tetul)
Ingredienser (4 personer)
1 stor (ca 100 g) finhackad lök
2-3 stora vitlöksklyftor
2 tsk riven färsk ingefära
2 st gröna chilifrukter
3 msk hackade korianderblad
1 msk naturell yoghurt
225 g mager lamm- kalv- eller nötfärs
1 msk majsmjöl
½ tsk chilipulver
1 krm garam masala
en liten nypa mald muskotblomma
Salt efter smak
Servering
Tunna lökringar
Gurk- och morotsstavar
Citronskivor eller klyftor
Gör så här:
Lägg upp köttfärslimpan på ett fat och dekorera runt den med tunna lökringar, gurka, morotsstavar och citron.
Servera med tamarindsås.
Kan förvaras i kyl 1-2 dagar och en längre tid i frysen. I kylen förvaras den övertäckt med lite stekt eller rå lök som fått dra i en blandning av pressad citron, tomatskivor, färsk mynta- och korianderblad, så håller den sig saftig och god.
Uppdaterad 2011-02-16 L