BRÖD, TILLBEHÖR och SMÅRÄTTER
Garam masala (kryddblandning)
Ingefära- och vitlökspasta (kryddpuré)
Köttfärslimpa med tamarindsås (Mangcher keema tetul)
Parata (Stekt bröd)
Parata fyllt med ägg och köttfärs (Mughlai parata)
Potatisbiffar (Alur choops)
Tamarindsås (grundrecept)
RIS, LINSER och BÖNOR
# Biryani på lamm- eller nötkött (Biryani)
# Biryani på linser (Biryani channa daal)
# Kebab på mungbönor (Shami kebab)
# Khichuri med grönsaker (Shabjir bhuna khichuri)
# Khichuri med stekt lök (Daaler khichuri)
Khichuri på ris och linser (Bhuna khichuri)
Kyckling biryani (Chicken biryani)
Linsgryta med chili (Moong daal bhuna)
Masalaris med nötkött (Tahiri)
# Masalaris med potatis (Tahiri Alur)
Pilaffris (Pulao)
Pilaffris med ärtor (Motochuti pulao)
GRÖNSAKER och ÄGG
Grönsaksgryta (Labra)
# Snabblagad knaprig bhujia (Sobjir torkary)
|
KÖTT
Gryta på lamm- eller nötkött med paprika (Mangcher curry)
# Köttfärssås med vita bönor (Kima curry daal)
Köttfärs med ärtor och paprika (Mangcher keema)
Köttgryta korma (Mangcher korma)
Lamm med linser (Daal mangsoo)
Nötgryta med chili (Mangcher curry moritch)
Nötgryta med morötter och paprika (Mangcher curry gadzor)
KYCKLINGRÄTTER
# Kyckling med tomater (Murgi vuna)
Kycklinggryta med lök (Chicken Do-peAja)
Kycklinggryta korma (Chicken korma)
Kycklinggryta med morötter och yoghurt (Chicken curry)
# Mild kycklinggryta (Murgi korma)
Rostad kyckling i ugn (Chicken rost)
Tandoorikyckling (Chicken tandoori)
FISK- OCH RÄKRÄTTER
# Fisk med grönsaker (Maser curry shabjir)
Fiskgryta med lax (Maser Bhuna)
# Kebab på fisk (Maser kebab)
# Masalafisk (Maser masala)
# Masalaräkor (Chingri vuna)
# Räkgryta med grönsaker (Chingri curry)
# Räkor med broccoli eller spenat (Chingri saag)
EFTERRÄTTER OCH DRYCKER
# Mango smoothie (Amer malay)
|